Kenza maakte seksueel misbruik mee

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt.

Tien jaar lang werd Kenza seksueel misbruikt. Ze heeft een lange weg afgelegd om los te komen uit het misbruik. Inmiddels gaat het beter met haar en geeft ze veel steun aan anderen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt.

Op haar Instagram ‘Strong like a fighter’ deelde zij open en eerlijk over de littekens door het misbruik. Hier gaf zij steun en kracht aan lotgenoten en kreeg zij dit terug van de community die zij opbouwde. Op dit moment kiest Kenza ervoor om stil te zijn op het profiel ‘Strong like a fighter’. In een gesprek met Kenza vertelt zij over het belang van het gevoel geloofd te worden en van eerlijk kunnen zijn over wat jou is aangedaan.

Bekijk de video waarin Kenza haar verhaal vertelt

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt

“Ik ben tien jaar lang seksueel misbruikt. In deze periode maakte ik van alles mee: van seksuele intimidatie tot aanrandingen en verkrachtingen. De daders waren vreemden en bekenden, maar wat zij met elkaar gemeen hadden was dat zij misbruik van mij maakten. Heel lang lukte het mij niet om los te komen uit deze cirkel van misbruik. Het voelde alsof mijn lichaam van mij gestolen was.”

"Het voelde alsof mijn lichaam van mij gestolen was."

De cirkel doorbreken

Toch lukte het Kenza op haar 22e om de cirkel te doorbreken. “Ik ben toen bij een traumatherapeute terecht gekomen die heel goed aansloot bij wat ik op dat moment nodig had. In totaal ben ik zeven jaar in therapie geweest. Ik heb onder andere EMDR therapie en exposuretherapie gehad. Het gaf mij kracht om veel te praten over de dingen die ik heb meegemaakt. Ik schreef dit op en las het voor tijdens therapie. Naast de therapie was ik veel bezig met tekenen, muziek luisteren, de teksten van muziek voelen, gedichten schrijven en foto’s maken. En ook mijn dieren hebben mij veel gegeven. Voor mijn dieren was mijn lichaam niet vies en beschadigd. Zij leerden mij weer anders naar de wereld te kijken.”

Eerlijkheid en openheid

Online was Kenza ook open over wat zij heeft meegemaakt, ze deelde haar verhaal met de wereld via social media. “Ik begon langzaam met het delen van wat mij is overkomen. Dit opende gesprekken waar ik heel veel aan had. Hierin kon ik ook iets betekenen voor anderen. Het is ook heel belangrijk om geloofd en gezien te worden: dat we over seksueel misbruik mogen praten en mensen naar je verhaal luisteren. De mensen die mijn proces volgden via mijn Instagramkanaal ‘Strong like a fighter’ betekenen heel veel voor mij. Dit zijn mensen die mijn verhaal geloven en hun vertrouwen uitspreken. Door mijn eerlijkheid en openheid hoop ik anderen hetzelfde te geven en mensen te laten zien dat je niet alleen bent.”

Kenza werd tien jaar lang seksueel misbruikt.
"Door mijn eerlijkheid en openheid hoop ik anderen hetzelfde te geven en mensen te laten zien dat je niet alleen bent.” 

Helen

‘’Inmiddels is er nog steeds ruimte voor het trauma, maar er is ook ruimte voor andere dingen. Eerst was dat niet zo en was het trauma alles dat er in mij was. Nu volg ik een opleiding om met hulphonden te werken en woon ik op mezelf. Dit heeft tijd gekost en ik kon me een beter leven lange tijd niet voorstellen.

Wat ik lotgenoten graag meegeef is dat wij als mensen de mogelijkheid hebben om te helen van de meest verschrikkelijke dingen. En als ik het kan, dan kan iedereen het.” 

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website