Fleur kreeg al vanaf jonge leeftijd te maken met (online) seksueel misbruik

Het verhaal van Fleur

Fleur is één van de hoofdpersonen op het jongerenplatform wtfff.nl. Hier vertelt ze onder de naam Roos haar verhaal over (online) seksueel misbruik. Al vanaf jonge leeftijd kreeg Fleur te maken met seksueel misbruik, zowel fysiek als online. Door haar verhaal te delen, hoopt ze lotgenoten te helpen inzien dat misbruik nooit hun schuld is.

Fleur kreeg al vanaf jongs af aan te maken met (online) seksueel misbruik

Fleur: “Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik het zelf heb opgezocht. Dat wordt door de daders er ook echt in geramd. Pas sinds een aantal jaar komt de realisatie dat mij niets te verwijten valt. Het is zo belangrijk dat andere slachtoffers dit ook begrijpen.” Veel slachtoffers van online seksueel misbruik lopen, net als Fleur, rond met schaamte- en schuldgevoel. Vaak worden ze opnieuw slachtoffer door victimblaming: wanneer ook hun omgeving vindt dat ze zelf een aandeel hebben gehad in wat hen is overkomen.

"Pas sinds een aantal jaar komt de realisatie dat mij niets te verwijten valt."

Hulp durven toelaten

“Ik heb goede en slechte dagen. Maar als ik zie waar ik vandaan kom, dan heb ik echt veel achter me kunnen laten. Het is een lang proces geweest, ik heb in veel crisiscentra gezeten en veel therapie gehad. Een belangrijke ommekeer kwam voor mij toen mijn opa overleed. Door mijn verdriet opende ik, liet ik mensen toe en zag ik dat ook ik van steun kon zijn voor anderen. Hulp durven toelaten en beseffen dat je niet schuldig bent aan het misbruik, zijn zo ontzettend belangrijk.” 

Platform WTFFF!?

Op dit moment voel ik me ook gesterkt door op het platform WTFFF!? open te vertellen over het misbruik dat mij is overkomen. Eerst onder het pseudoniem Roos, maar ik durf steeds meer als Fleur naar buiten te komen met mijn verhaal. Ik hoop dat dit anderen inspireert om ook open te zijn. Om te durven zeggen: ‘ik zit in een situatie en kan er niet alleen uitkomen.’ Dat is een belangrijke eerste stap om los te komen van misbruik. Je moet zelf de stappen zetten, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

.

Lees het verhaal dat Fleur deelde voor WTFFF!?, het jongerenplatform over online seksueel misbruik van Fonds Slachtofferhulp.

‘’Je groeit ermee op, je gaat erin mee. Ik kon er niet uit.’’ - Fonds Slachtofferhulp

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website