Tess vond een veilige haven na huiselijk geweld

Tess (28) is helemaal in haar element met muziek om haar heen. Als ze een beetje down is, spiegelt de muziek precies hoe ze zich voelt: niet alle dagen even goed, maar wel hoopvol. De jonge moeder verbleef veertien maanden lang in één van de crisisopvanglocaties van Perspektief.

Samen met haar drie kinderen was ze destijds het geweld thuis ontvlucht. Haar jongste was toen pas een week oud, haar oudste vier.

“Ik vertrok vier jaar geleden met niets. Geen identiteitsbewijs, geen bankpas, geen geld. Zelfs de kinderbijslag verdween op de bankrekening van mijn ex. Het was een verschrikkelijke periode, ” vertelt Tess. “Door de jarenlange mishandeling was ik veranderd. Je leeft jaren in een survival modus. Ik had tijd en ruimte nodig om mezelf weer terug te vinden.” Via Perspektief vond ze de veilige haven die ze nodig had om het leven weer op te pakken. Al ging dat niet vanzelf.

"Ik had tijd en ruimte nodig om mezelf weer terug te vinden."

Ervaringsdeskundige

“De constante dreiging zorgde ervoor dat ik te weinig energie had om drie kleintjes op te voeden. Ik heb toen de moeilijke beslissing moeten nemen om ze tijdelijk ergens anders onder te laten brengen, zodat ik aan mezelf kon werken. Inmiddels heb ik een eigen woning en zijn mijn kids weer bij me terug. Ik voel me sterk. De dreiging is nog niet weg, maar ik laat me er niet meer zo door leiden. Ik wil een opleiding volgen om als ervaringsdeskundige andere slachtoffers van huiselijk geweld te helpen. Ons leven ziet er rooskleurig uit. Weliswaar met een gebruiksaanwijzing, maar wel vol hoop.”

Grote en kleine steun

Vanuit Fonds Slachtofferhulp kreeg Tess tegoedbonnen van Zeeman om kleding voor haar kinderen te kopen en een financiële bijdrage om o.a. een babyfoon te kopen, zodat ze zich wat vrijer kon bewegen.

Tess: “Van alle kanten heb ik gelukkig altijd veel hulp gekregen. Vanuit Perspektief kreeg ik alle steun en ruimte om te herstellen. Ook het krijgen van de kledingbonnen heeft, hoe klein het ook klinkt in alle grote problematiek, een enorme impact gehad. Het geeft een boost om even zorgeloos voor je kinderen kleding te kunnen kopen. Het was een lichtpuntje in een donkere periode en die heb je gewoon keihard nodig om door te kunnen.”

.

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website