Tess vond een veilige haven na huiselijk geweld

Maakte je huiselijk geweld mee en heb je je uit deze situatie kunnen losmaken? Dan kan het tijd kosten om je leven weer op de rit te krijgen. Tess kan hierover meepraten: als jonge moeder vluchtte ze met haar kinderen voor het geweld van haar ex. Op Slachtofferwijzer vertelt ze hoe en met welke hulp ze weer een veilig thuis vonden.

Tess, een jonge moeder van drie kinderen, werd jarenlang mishandeld door haar ex. Samen met haar kinderen vluchtte ze het huis uit. Haar jongste was toen pas een week oud, haar oudste vier jaar.

Ze vertelt: “Ik vertrok met niets op zak. Ik had geen identiteitsbewijs, geen bankpas, geen geld. Zelfs de kinderbijslag verdween op de bankrekening van mijn ex. Het was een verschrikkelijke periode. Gelukkig kon ik veertien maanden in een crisisopvang blijven van Stichting Perspektief.”

Herstellen kost tijd

Tess: “Die veilige haven had ik nodig om mijn leven weer op te kunnen pakken. Maar ik merkte wel dat dat niet vanzelf ging. De jarenlange mishandeling had me veranderd: ik was al die tijd aan het overleven in plaats van aan het leven. Hierdoor kostte het tijd om mezelf weer terug te vinden.”

“Het kostte tijd om mezelf weer terug te vinden.”

“Helaas bleef mijn ex met geweld dreigen. Alles bij elkaar zorgde het ervoor dat ik te weinig energie had om drie kleintjes op te voeden. Ik heb toen de moeilijke beslissing moeten nemen om tijdelijk iemand anders voor ze te laten zorgen. Zo kon ik aan mezelf werken.”

Grote en kleine steun

Tess: “Van alle kanten heb ik gelukkig altijd veel hulp gekregen. Vanuit Stichting Perspektief kreeg ik alle steun en ruimte om te herstellen. Daarnaast kreeg ik vanuit Fonds Slachtofferhulp geld om kleding voor mijn kinderen te kunnen kopen. En een vergoeding voor onder andere een babyfoon.”

“Hoe klein het misschien ook klinkt bij alle grote problemen, waren ook deze vergoedingen heel waardevol. Het geeft energie om even zorgeloos voor je kinderen kleding te kunnen kopen. Het was een lichtpuntje in een donkere periode en die heb je gewoon keihard nodig om door te kunnen.”

.

Hoop voor de toekomst

Het gaat nu een stuk beter met Tess en haar kinderen. Tess vertelt: “Inmiddels heb ik een eigen woning en zijn mijn kinderen weer bij me terug. Ik voel me weer sterk. De dreiging van mijn ex is nog niet weg, maar ik laat me er niet meer zo door leiden.”

“Ik wil een opleiding volgen om als ervaringsdeskundige lotgenoten te helpen. Al met al kijk ik positief naar de toekomst. Ons leven loopt misschien niet zoals bij anderen, maar is wel vol hoop.”

“Ik voel me weer sterk en kijk positief naar de toekomst.”

Wil je zelf jouw verhaal delen op Slachtofferwijzer, anoniem of onder je eigen naam? Dit kan veel steun en herkenning geven aan lotgenoten en kan jou zelf ook helpen in je herstel. Lees meer over het delen van jouw verhaal op Slachtofferwijzer.

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website