Veiligheidstips

Deze week is het de Week van de Veiligheid. De Week van de Veiligheid is een initiatief van en door ondernemers en de Rijksoverheid. Hoe kan je als ondernemer criminaliteit voorkomen? Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je kassa wordt leeggeroofd? Of dat je online belazerd wordt? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rij om je te kunnen beschermen tegen cybercriminelen, inbrekers/dieven en overvallers.

Cybercime: veiligheidstips

Op Slachtofferwijzer hebben we een aantal veelvoorkomende vormen van cybercrime beschreven. Delicten waar je zowel als particulier als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Klik op de onderstaande links voor informatie en tips hoe je je hiertegen kunt beschermen.

Ondernemers: veiligheidstips

Ben je ondernemer en op zoek naar tips om samen met je werknemers, veilig te werken? Op de website van de Week van de Veiligheid vind je onder andere praktische veiligheidstips op het gebied van vier thema’s: cyber en digitale veiligheid, overvallen, ondermijning en aanpak geweld.

Ik ben op zoek naar hulp

Heb jij een schokkende gebeurtenis meegemaakt? Ben je bijvoorbeeld online opgelicht? Ben je door criminelen onder druk gezet om een ruimte ter beschikking te stellen in jouw onderneming? Of ben je tijdens het werk overvallen? Dan zijn er, afhankelijk van wat jij nodig hebt, een hele hoop wegen die je kunt bewandelen. Je kunt ervoor kiezen om aangifte te doen of (anoniem) een melding te maken bij de politie, of via meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast zijn er verschillende organisaties waar je terechtkunt.

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website