Hoe kom je van een loverboy af?

Als je te maken hebt met een loverboy zit je in een onveilige situatie. Je wordt bijvoorbeeld gedwongen tot prostitutie. Of je wordt onder druk gezet om (ook) andere strafbare dingen te doen. Vaak met gebruik van geweld.

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk hulp krijgt. Maar hoe kom je van een loverboy af?

Het is een heel proces om los te komen van de bedreiging en misleiding, maar het is niet onmogelijk. Het is al veel meiden en jongens gelukt om van een loverboy af te komen. En je hoeft het niet alleen te doen: verschillende mensen en organisaties staan voor jou klaar. Ontdek met een paar klikken welke hulp het beste bij jou past.

Een eerste stap kan zijn om naar de politie te gaan. Zij kunnen je beschermen, ze zorgen voor een veilige opvangplek en voor verdere hulp. Hieronder lees je welke andere stappen je kunt nemen om van een loverboy (of lovergirl) af te komen.

Direct hulp

Ben jij of is iemand in je omgeving in direct gevaar door een loverboy of lovergirl? Twijfel niet:

Ook als het niet levensbedreigend is, is het alsnog een onveilige situatie. Breng jezelf in veiligheid en neem contact op met de politie. Deze kan jou beschermen, een veilige opvangplek regelen en zorgen dat je verdere hulp ontvangt. Zoek je direct een veilige opvangplek? Bel Veilig Thuis via 0800-2000 of open de chat via hun website.

Wat te doen bij een loverboy (of lovergirl)?

Hoe kom je van een loverboy af? Wat als je een veilige opvangplek nodig hebt, of iemand om mee te praten? Hoe herken je een loverboy en hoe gaat een lovergirl te werk?

Op deze pagina vind je antwoord op dit soort vragen.

Lees verder
Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.
Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht.

Romi vond de moed om over haar loverboy te praten en kwam zo uit zijn macht

Lees het verhaal van Romi

Lees verder

Vertel ons wat je vindt van deze website