Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Algemeen
Slachtofferwijzer.nl is er voor slachtoffers en naasten die op zoek zijn naar hulp en informatie. De wijzer kan tevens worden geraadpleegd door hulpverleners of anderen uit de omgeving van het slachtoffer. De site biedt de mogelijkheid informatie door te sturen, zodat uiteindelijk voor iedereen de juiste hulp inzichtelijk is.
Bij de organisaties die op Slachtofferwijzer worden genoemd kun je terecht voor praktische, emotionele, juridische en financiële ondersteuning. Er staan ook veilige opvangplaatsen op. Daarnaast biedt de site voor naasten laagdrempelige tips hoe zij een slachtoffer kunnen helpen
Er is een nauwe samenwerking met vele partnerorganisaties. De gezamenlijke kennis wordt ingezet om een inhoudelijk sterke, maar vooral ook makkelijk begrijpbare website te maken. De informatie op de profielpagina van een hulpverleningsorganisatie wordt door de organisatie zelf aangeleverd of goedgekeurd.
Als je van mening bent dat er onjuiste informatie op de site staat, dan kun je dit doorgeven via info@slachtofferwijzer.nl
Slachtofferwijzer.nl maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestanden die tijdens je bezoek op de betreffende pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Hierdoor functioneert de website beter en kunnen we bezoekersgedrag analyseren. De cookies die SlachtofferWijzer.nl gebruikt zijn niet te herleiden tot een pc of individu.
Met Slachtofferwijzer.nl zelf kan je niet bellen, maar natuurlijk wel met de organisaties waar naar wordt doorverwezen. Bij alle organisaties die telefonisch te bereiken zijn noemen we het nummer bij de contactgegevens.
Ja, er is een folder over Slachtofferwijzer. Stuur een e-mail naar info@slachtofferwijzer.nl om deze te bestellen. Vermeld hierin je naam, postadres, telefoonnummer en hoeveel stuks je wilt ontvangen.
Alle hulp is welkom om zoveel mogelijk slachtoffers de juiste weg naar de beste hulpverlening te laten vinden. Daarom sturen wij, in de meest voorkomende gevallen, de folders kosteloos toe. Bij grote oplagen nemen we eerst contact op.
Organisaties
Als je geïnteresseerd bent in een vermelding op onze website kan je contact opnemen via info@slachtofferwijzer.nl.
Bij de beoordeling wordt gekeken naar de kwaliteit en relevantie van het hulpaanbod. Overigens wordt het hulpaanbod van individuele advocaten / therapeuten niet opgenomen. Gespecialiseerde groepen van advocaten / therapeuten komen eventueel wel in aanmerking voor publicatie.
Als de gegevens die op Slachtofferwijzer staan niet kloppen, mail dan naar info@slachtofferwijzer.nl welke wijzigingen je zou willen aanbrengen.
Er is een uitgebreid online bannerpakket van Slachtofferwijzer beschikbaar, dat vrij gebruikt kan worden op internet. Dit is op te vragen via info@slachtofferwijzer.nl. Alle hulp is welkom om zoveel mogelijk slachtoffers de juiste weg naar de beste hulpverlening te laten vinden, dus plaats het materiaal op je website, social media en in je papieren uitingen.
Op SlachtofferWijzer wordt geen reclame geplaatst. Het doel is slachtoffers zo snel mogelijk de weg naar de juiste hulp te wijzen.
Om Slachtofferwijzer mogelijk te maken en de website te blijven verbeteren zijn we op zoek naar partners die ons financieel steunen. Op deze manier helpt u mee om slachtoffers de weg naar de juiste hulp te wijzen.
Als partner van SlachtofferWijzer krijgt u een plek op deze pagina en in meerdere communicatie-uitingen van het Fonds Slachtofferhulp. Bent u als bedrijf geïnteresseerd om SlachtofferWijzer te steunen? Neem dan contact op via info@slachtofferwijzer.nl .
Vragen voor slachtoffers
In je browser wordt de geschiedenis opgeslagen van alle websites die je hebt bezocht. Je kunt deze informatie verwijderen om je privacy te beschermen. Meer hierover lees je op de pagina veilig surfen.
Dat kan! De slachtofferwijzer is er van en voor slachtoffers. Op de pagina deel jouw verhaal vind je meer informatie over hoe jouw verhaal op slachtoferwijzer komt.
Vragen voor naasten
Steun van naasten speelt een belangrijke rol in het herstel van een slachtoffer. In ons onderzoek ‘Victims in Modern Society’ gaf 80% van de respondenten aan dat ze vooral behoefte hadden aan steun van familie en vrienden na een traumatische gebeurtenis. Een andere belangrijke bevinding was, dat slachtoffers die op weinig of geen begrip uit hun omgeving konden rekenen, meer kans lopen op ernstige psychische klachten, zoals PTSS. Dus hulp van naasten is ontzettend belangrijk, maar niet iedereen weet altijd wat ze kunnen doen. Daarvoor hebben we praktische tips ontwikkeld, speciaal voor naasten, voor verschillende situaties.
Iemand uit je omgeving tot steun zijn, zit hem niet altijd in uitgebreide hulpverlening. Minstens zo waardevol is een kop koffie en een luisterend oor, een keer boodschappen doen of koken. De tips op deze website spelen hier op in. Ze zijn laagdrempelig en makkelijk toe te passen.
Vertel ons wat je vindt van deze website