Stichting Achter de Regenboog

Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren in Nederland van 6-18 jaar die te maken krijgen met de dood. Zij ondersteunen hen, hun ouders en de verdere omgeving in het zelfhelend vermogen van het kind en het gezin. Achter de Regenboog wil ervoor zorgen dat een kind, dat een dierbare heeft verloren door de dood, alleen of samen met het gezin, lotgenotencontact kan ervaren en daarmee onder meer kan ervaren dat het niet alleen is met zijn ervaringen. Daarom biedt Achter de Regenboog lotgenotenweekenden en verwante activiteiten aan. Daarnaast wil Achter de Regenboog ervoor zorgen dat informatie en advies over kind en rouw breed toegankelijk is. Deze activiteiten moeten ervoor zorgen dat de heftige gebeurtenissen geen belemmering vormen om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Voor inhoudelijke informatie en advies over rouw- en verliesbegeleiding bij kinderen is er een informatie- en advieslijn. Bij Achter de Regenboog kan iedereen terecht met vragen over rouw en verlies bij kinderen en jongeren. Dit kan zowel telefonisch als per mail. Ouders, familieleden, kinderen en jongeren, begeleiders, scholen, artsen, professionals en anderen kunnen hier gebruik van maken. In een persoonlijk gesprek bieden zij een luisterend oor, denken mee, adviseren en indien nodig kunnen ze doorverwijzen naar een door Achter de Regenboog erkende rouwbegeleider of rouwtherapeut in jouw omgeving.

Bezoek de website van Stichting Achter de Regenboog
Logo van Achter de Regenboog

Lotgenotencontact en advies bij rouw voor kinderen en jongeren.

Telefonisch iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 11:00 uur. Tijdens schoolvakanties op di en do van 9:00-11:00 uur.

Vertel ons wat je vindt van deze website