Menaswell

Menaswell zet zich in voor mannen, trans personen en mensen die zich als non-binair identificeren die seksueel geweld hebben meegemaakt. Op de website kun je terecht voor informatie over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Ook wordt er verwezen naar andere instanties die je verder kunnen helpen. Menaswell kan je help de steun te vinden die je nodig hebt, je kunt ze bereiken via hun contactformulier.

Echte verhalen

Om mensen bewust te maken van de gevolgen van seksueel geweld, verzamelt Menaswell de stemmen en verhalen van mannen, trans personen en mensen die zich als non-binair identificeren die seksueel geweld hebben overleefd. Op de website kun je je verhaal doen die geheel anoniem gedeeld kan worden op de socials van Menaswell.

Waarvoor kun je terecht bij Menaswell?

  • Survivor yoga – toegankelijke yogasessies voor mannen die seksueel geweld hebben meegemaakt.
  • Online inloopuur om met een psycholoog te spreken over jouw ervaringen.
  • Workshops voor organisaties om de kennis over geweld tegen mannen te verbeteren.
Bezoek de website van Menaswell
Logo van Menaswell

Informatie, advies en hulp voor mannen, trans en non-binairen die seksueel geweld hebben meegemaakt.

"Deze yoga sessies laten mij eindelijk weer voelen dat ik ergens bij hoor, dat ik niet alleen ben & dat ik deze pijn niet alleen hoef te dragen."

"Ik ben ontzettend dankbaar dat deze yoga sessies op mijn pad zijn gekomen, het is het allerbeste & meest helpende in dit hele heling proces. De afgelopen 7 maanden, sinds mijn verkrachting, zijn vaak heel eenzaam geweest. Ondanks dat ik hele lieve mensen om mij heen heb, miste ik het hebben van lotgenoten enorm. Ik voelde dat mijn vrienden mijn ervaring niet altijd helemaal konden begrijpen, omdat ze het zelf nooit hebben meegemaakt. Maar mannen vinden met dezelfde soort ervaringen leek bijna wel onmogelijk, vooral ook omdat ik me minder thuis voelde in de gay scene in Amsterdam.

Deze yoga sessies laten mij eindelijk weer voelen dat ik ergens bij hoor, dat ik niet alleen ben & dat ik deze pijn niet alleen hoef te dragen. Ik vind het fijn dat ik mensen heb gevonden die mij snappen door wat zij zelf meegemaakt hebben. Ik voel me gezien & gehoord. De yoga les die Bianka geeft is ontzettend fijn en geeft mij heel veel rust. Door de yoga voel ik mij meer verbonden met mijn lichaam & leer ik om beter met ongemakkelijke gevoelens om te gaan. Ik voel me sterker & veerkrachtiger.

Ik hoop dat iedereen die het nodig heeft, zijn weg mag vinden naar deze lessen. Want dat verdien je."


Vertel ons wat je vindt van deze website