Lotgenoten Seksueel Geweld

Lotgenoten Seksueel Geweld (LSG) is een online platform voor vrouwen én mannen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik en op zoek zijn naar lotgenotencontact. Leden kunnen anoniem binnen een afgeschermde omgeving met elkaar in contact komen. Het platform biedt verschillende chatrooms en een forum. Contact met lotgenoten kan (h)erkenning en steun bieden en hierdoor ondersteuning geven in het verwerkingsproces. Elke avond tussen 21:00 en 23:00 uur is er moderator aanwezig.

Voor vrouwen en mannen

Op veel lotgenoten platforms zijn voornamelijk vrouwen aanwezig. Dit terwijl zo’n 25% van alle slachtoffers van seksueel geweld man is. Vaak vinden mannen en jongens het moeilijker om over seksueel geweld te praten dan vrouwen en meisjes. Het LSG doet actief moeite onderling begrip tussen mannen en vrouwen te bevorderen en stimuleert juist het contact tussen beide.

Uitgebreide verzameling van informatie over seksueel geweld

Naast onderling contact, biedt het forum een uitgebreide verzameling van websites, blogs, boeken, TV-programma’s en documentaires over seksueel geweld, seksueel misbruik, gevolgen en verwerking. Ook kun je hier terecht voor informatie over therapieën, hulpverleningsinstanties, medicijnen, evenementen en opinie-artikelen. Leden kunnen zelf ook oproepjes plaatsen. Er is zowel een openbaar stuk op het forum, als een veilige, besloten omgeving waarin persoonlijke ervaringen delen en elkaar bemoedigen en steunen.

LSG is een particulier initiatief voor en door lotgenoten en richt zich op het delen van kennis en ervaring van lotgenoten. De organisatie verstrekt geen professionele hulp, maar verwijst hiervoor door naar diverse hulpverleningsinstanties.

Bezoek de website van Lotgenoten Seksueel Geweld
Logo van Lotgenoten Seksueel Geweld.

Lotgenotencontact voor slachtoffers van seksueel misbruik.

De chat en het forum van LSG zijn de hele dag door beschikbaar. Om deel te nemen aan de chat of het forum dien je eerst lid te worden.

Vertel ons wat je vindt van deze website