ARQ Diagnostisch Centrum

Wanneer je te maken hebt gehad met een traumatische gebeurtenis, kun je de psychische gevolgen nog lang met je meedragen. Het is daarom goed om snel hulp te zoeken. Het ARQ Diagnostisch Centrum voert onderzoek uit naar de psychische gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Ze kunnen in korte tijd een diagnose stellen en adviseren over welke behandeling voor jou het beste is. De organisatie heeft een poli voor beroepsgerelateerde trauma en een voor mensen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt privésfeer.

Diagnose bij PTSS klachten

Wanneer je te maken hebt gehad met ernstige vormen van geweld, mishandeling, huiselijk geweld of seksueel misbruik, kun je te maken krijgen met langdurige PTSS klachten. Een aantal kenmerkende klachten van PTSS zijn: slaapproblemen, somberheid, herbeleving, angst, maar ook lichamelijke klachten. Er zijn verschillende behandelmethoden beschikbaar. Om vast te kunnen stellen welke behandeling het best past bij de klacht, wordt er eerst een diagnose gesteld. Deze diagnose is een specialisme van het ARQ Diagnostisch Centrum. Dat is onderdeel van het ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum.

Op de website van ARQ kun je terecht voor:

  • Informatie over trauma
  • Tips bij traumaverwerking
  • Informatie over verschillende psychotrauma therapieën

Je kunt je niet zelf aanmelden voor een behandeling bij ARQ. Denk je dat het centrum je kunt helpen met je klachten overleg dan met je huisarts of professionele hulpverlener.

Bezoek de website van ARQ Diagnostisch Centrum

Vertel ons wat je vindt van deze website