ANWB

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, kun bij de ANWB terecht voor informatie en juridische hulp. De ANWB is een vereniging en behartigt de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Een deel van het hulpaanbod voor verkeersslachtoffers is echter ook beschikbaar voor niet-leden.

Verkeersslachtofferlijn

De gratis verkeersslachtofferlijn geeft antwoord op al je vragen over letselschade. Denk aan vragen over de afwikkeling, smartengeld, medische machtiging of aansprakelijkheid. Maar ook als je al een advocaat of belangenbehartiger hebt, krijg je advies. De lijn is bereikbaar op het telefoonnummer 088-269 7766.

Expert-platform (alleen voor leden)

ANWB-leden hebben recht op gratis online juridisch advies op het gebied van verkeer, recreatie en toerisme. Via het zogenaamde expert-platform geven juristen uitleg over bijvoorbeeld het verhalen van schade, wie aansprakelijk is voor een ongeluk en welke verkeersregels daarbij een rol spelen. De juristen zijn daarnaast gespecialiseerd op het gebied van consumentenrecht (zoals de koop van nieuwe en gebruikte auto’s), reiszaken en verkeersregels in binnen- en buitenland. Leden kunnen gebruik maken van modelcontracten en voorbeeldbrieven.

Meer informatie

De volgende informatie van de ANWB kan van pas komen als je slachtoffer bent van een verkeersongeval:

Bezoek de website van ANWB
Logo van ANWB

Gratis juridisch advies voor slachtoffers van een verkeersongeval.

Vertel ons wat je vindt van deze website