Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid

Wie als kind te maken heeft gehad met mishandeling, zoals verwaarlozing, lichamelijke of geestelijke mishandeling of seksueel misbruik, weet hoe moeilijk het is om als volwassene een volwaardig leven op te bouwen. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie.

De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid zet zich in voor volwassen slachtoffers van kindermishandeling en organiseert het gehele jaar door diverse activiteiten aan op het gebied van lotgenotencontact.

Aan welke activiteiten kan ik als lotgenoot meedoen?

  • Inloopavonden: maandelijkse avond waarbij lotgenoten in een ongedwongen sfeer digitaal samenkomen. Er is ruimte om kennis te maken, ervaringen uit te wisselen en te luisteren naar elkaars verhalen.
  • Basiscursus: Voor mensen die worstelen met de gevolgen van kindermishandeling. Tijdens deze cursus staat de eigen ervaring centraal. Je leert je ervaringen onder woorden te brengen en inzicht te krijgen in hoe je zelf vooruit kunt komen en hoe anderen je kunnen helpen.
  • Themadag: Jaarlijkse dag met inspirerende sprekers tijdens de week tegen kindermishandeling. Lotgenoten kunnen (h)erkenning en steun vinden bij elkaar.
Bezoek de website van Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid
Logo van Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid

Lotgenotencontact voor slachtoffers van kindermishandeling

Vertel ons wat je vindt van deze website